15 decembrie, de la ora 10, București, cursul „Arta terapiei„, sau cum fac eu terapie, o formă de încheiere a unui ciclu de pregătire în acest domeniu.
Înscriere: reiki.sfat@gmail.com (veți primi datele necesare pentru plata avansului, apoi informații despre locul de desfășurare).

O zi dedicată terapiei cu simboluri si prin punerea palmelor, atit prin Reiki (și Karuna Ki, Seichim, Tibetan Reiki, Shamballa MDH, Grand Master) cât și cu ajutorul unor elemente din autocontrol, din SKHM/All Love, din radiestezia MDH, din interpretarea mandalelor, din numerologie si din Qi Gong.
La final, participantul o să știe ce poate face intr-o sesiune obișnuita de terapie.
O să dedicăm timp atât teoriei, cât și practicii. Nu o sa uităm de aspectul protecției terapeutului.

Pot participa maeștri Reiki. Nu învățăm doar tehnici, ci și principii, iar principiile fiecare le va putea adapta la ceea ce știe deja.
Discutăm evaluarea clientului prin e-mandala, prin parametri de radi mdh, prin numerologie și tot felul de alte tehnici. Nu pe ele trebuie să le cunoașteți, ci să vedeți cum se folosesc acestea pentru a le folosi tot pe ele, sau orice altă tehnică aveți la îndemână.

Argument
Din ce în ce mai des, oamenii apelează la terapiile energetice sau bio-energetice deoarece au sesizat că pe această cale pot fi rezolvate nu doar problemele acoperite şi de medicina alopată, ci şi numeroase alte probleme ale vieţii de zi cu zi: relaţia cu alte persoane, cariera, evoluţia spirituală. De asemenea, este din ce în ce mai larg acceptat conceptul de terapie holistică, în care omul este privit sub toate aspectele sale, ca entitate fizică, emoţională, mentală şi spirituală. În care nu mai contează doar corpul lui, eventual şi activitatea lui, limitată la toxicitatea mediului şi abuzurile de tot felul, ci şi modul în care gândeşte, vorbeşte, acţionează, resorturile intime şi aspectul spiritual al prezenţei sale pe acest Pământ.
Deşi ştiinţa nu este exclusă, aşa cum nici religia nu este ignorată, domeniul consider că trebuie, mai degrabă, considerat a fi o „artă“, o artă care presupune cultivarea diverselor îndemânări, dar şi o serie de calităţi native. Din această cauză, orice lucrare dedicată terapiei PSI este, asemenea unui tablou, o viziune a „pictorului“, o paradă a tehnicii pe care o stăpâneşte, un mesaj artistic, şi nu poate fi considerată un manual, ci o sursă de inspiraţie. Iar cel care consideră că ştie totul este de evitat.
Aşa cum terapia PSI nu trebuie considerată a fi medicină, fie ea şi una complementară, ci cu totul altceva. Am putea compara terapia PSI cu o cursă de 10.000 de metri, în care porneşti de unul singur, în care asculţi, o vreme, sfaturile unui antrenor/maestru, în care te confrunţi cu o criză de alergare pe care trebuie să o depăşeşti scrâşnind din dinţi şi fără să te laşi pradă durerii, cursă pe care o poţi câştiga indiferent de ceea ce fac ceilalţi alergători, sau o poţi pierde alergând de unul singur şi ieşind pe locul al doilea. La sfârşitul cursei, ai parcurs cei 10.000 de metri, dar ai şi ajuns să te cunoşti mai bine, să-ţi depăşeşti barierele interioare, să obţii mult mai mult decât simpla sănătate a corpului fizic.

Vlad T. PopescuCursuri și evenimenteconsiliere,curs,terapie15 decembrie, de la ora 10, București, cursul 'Arta terapiei', sau cum fac eu terapie, o formă de încheiere a unui ciclu de pregătire în acest domeniu. Înscriere: reiki.sfat@gmail.com (veți primi datele necesare pentru plata avansului, apoi informații despre locul de desfășurare). O zi dedicată terapiei cu simboluri si prin punerea...un blog Vlad T. Popescu