1. Frigiderul plin… fără nici un efort!

O să găsească ea momentul să deschidă frigiderul, nu te amăgi că o poți ține în afara bucătăriei, pentru că trebuie să se asigure că feciorul ei are de mâncare, dar, mai ales, pentru că trebuie să-ți descopere punctele slabe și să le folosească împotriva ta. „Mamă, dar eu îți dăream de mâncare acasă, acu văd că stați cu frigiderul gol!”, cam la asta trebuie să te aștepți.
Așa că frigiderul trebuie să fie plin, fără efort, permanent și… să nu aibă ce mânca din el, ca să nu ți-l golească. Este mai simplu decât pare la prima vedere. Ai aflat după ce mâncare nu se omoară? Bon, ai nevoie de o cratiță de șase litri plină cu așa ceva, ori o gătești tu din când în când, când prinde rău de tot miros, ori o comanzi de pe undeva, important este ca ea să se vadă prima, eventual prin capacul transparent.
Nu-i place brânza? Umple și câteva cutii cu telemea veche, cașcaval, brânzeturi care țin și câteva luni în frigider, din care chiar dacă mănâncă nu va putea mânca zi de zi. Ai mai umplut un raft! (Orice lucru greu perisabil este bun, chiar dacă-i place la început – după ce-i vei oferi zi de zi așa ceva o să-i treacă.)
Multe ingrediente. Greu perisabile. Lucruri care să presupună ore în șir de gătit, ore pe care el nu va fi dispus să le aștepte și o să te scoată la masă în oraș. Frigiderul plin de ingrediente – carne congelată, de exemplu – este soluția ideală de a avea frigiderul plin. Și multe borcane și borcănele, de la muștar la sosuri pesto, de la maioneză la bulion de roșii, de la… ai înțeles ce vreau să spun. Ingrediente și condimente pe care nu le poți mânca nici măcar întinse pe pâine. Ocolește pateul de ficat, pasta de pește, astea ajung repede la el în stomac!
Multe cutii cu măsline, de preferat sărate, că rezistă mai mult și nici nu poate mânca decât una, cel mult două, apoi o să renunțe.
Același lucru în cămară. Mormane de cutii și pungi cu paste, orez, mălai, borcane cu murături în oțet, lucruri care nu se pot mânca pe loc și au nevoie de un timp de preparare.
Soacra o să deschidă frigiderul și o să-l vadă plin. Dacă nu știe să gătească, ani de zile nici el nu va înțelege de ce nu poate să strige la tine pentru că nu are ce mânca, doar are frigiderul plin!
Ca să zic așa: poftă bună! 🙂
Și nu uita ca, din când în când, să pregătești ceva comestibil. Nu mai des de două ori pe lună. Ceva să-i placă, să fie foarte condimentat, să fie memorabil!
Să vezi cum, în numai doi, trei ani, o să învețe să-și gătească singur!

PS pentru El: ai acum în frigider o cratiță mare cu pilaf?…

Vlad T. PopescuBlog sare și fumblog,haleală,soacra,Vlad T. Popescu1. Frigiderul plin... fără nici un efort! O să găsească ea momentul să deschidă frigiderul, nu te amăgi că o poți ține în afara bucătăriei, pentru că trebuie să se asigure că feciorul ei are de mâncare, dar, mai ales, pentru că trebuie să-ți descopere punctele slabe și să le...un blog Vlad T. Popescu