Produs de Cristian Mungiu și regizat de Igor Cobileanski, Hackerville putea să fie un mare succes subiectul abordat fiind unul dintre puținele pentru care chiar suntem cunoscuți pe plan mondial – inclusiv prestigioasa Wired a dedicat cândva un grupaj de articole adevăratului Hackerville din România.
Sigur, nu e ceva cu care să ne lăudăm neapărat, dar un subiect interesant din categoria infractorii nu sunt chiar infractori, ci oameni deosebit de inteligenți care, din cauza mediului, a educației, a condiției sociale, au pornit într-o direcție greșită, așa că poți, cumva, să te identifici cu ei și cu problemele lor, să le dorești o ieșire elegantă din clinciul în care au ajuns.
Plus că, inevitabil, ca la gimnastică și balet, eroii sunt tineri și foarte tineri, ceea ce aduce mai ușor un zâmbet, o lacrimă.
Distribuția și ea este în bună parte bine gândită, Andi Vasluianu, Călin Chirilă, Voicu Dumitraș și Vlad Brumaru fiind foarte bine aleși și dând totul pentru rol, iar Anna Schumacher, Ovidiu Schumacher, Sabin Tambrea fiind pe acolo pe unde trebuie, chiar dacă nu construiesc tocmai credibil rolurile lor.
Tragedia nu vine nici de la faptul că Igor Cobileanski nu regizează toate episoadele, lucru care se simte, așa cum și în Umbre s-a simțit, episoadele lui fiind mult peste cele regizate de colegi, cumva din altă ligă, nici de la actorii care ratează cu multă stângăcie replică după replică, ci de la scenariul care, pornind de la o idee foarte bună, reușește să distrugă cu atâta amatorism totul încât te întrebi dacă nu cumva chiar și actorii care ratează o fac pentru că nu aveau încotro cu un text atât de fals și lipsit de orice calitate artistică. (Nu am mai văzut așa o inabilitate de a sugera, optând pentru scoaterea ochilor spectatorilor, de la brigăzile artistice din anii 1980! Uneori parcă auzi undeva în spate celebrul „pam-pam!“)
O notă bună aș da și pentru generic, și pentru muzică.
Ce-i de făcut? Luați actorii și regizorul, ca și restul echipei, păstrată ideea, și reluat totul cu un scenariu măcar decent!

Vlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutfilmProdus de Cristian Mungiu și regizat de Igor Cobileanski, Hackerville putea să fie un mare succes subiectul abordat fiind unul dintre puținele pentru care chiar suntem cunoscuți pe plan mondial – inclusiv prestigioasa Wired a dedicat cândva un grupaj de articole adevăratului Hackerville din România. Sigur, nu e ceva cu...un blog Vlad T. Popescu