La douăzeci și unu de ani intrase la pârnaie. Șapte ani de închisoare pentru tâlhărie. Atât ar fi luat și pentru o serie de furturi sau escrocherii. La șapte ani, paleta este suficient de largă, este durata aleasă de cei puternici, de cei determinați, de cei care știu cu adevărat ce vor în viață. Sigur că timp de șapte ani după gratii trebuie să te păstrezi într-o condiție foarte bună, să ai grijă de viața și de sănătatea ta, să accepți că alți tineri de vârsta ta se plimbă liberi la munte, la mare, că au deja iubite cu care, dacă vor, fac dragoste în fiecare zi. Dar n-ai cum să-i invidiezi pe cei mai slabi ca tine, pe cei care nu fac nici măcar un an de pușcărie, pe cei care nu sunt suficient de determinați ca să realizeze ceva în viață.
Șapte ani din viață reprezintă o adevărată investiție… Dacă nu te prostești, dacă mai citești o carte, dacă îți continui studiile la distanță, dacă stai cu urechile ciulite să înveți de la cei cazați în celula ta sau prin celulele vecine, ieși de acolo mai deștept. Toată cunoașterea asta, plus determinarea ta inițială de a face șapte ani de pușcărie, plus valoarea celor șapte ani îți pot oferi un viitor frumos. Viața începe la douăzeci și opt de ani. Ești un om bogat la douăzeci și opt de ani. Dacă ai grijă să nu risipești pe rahaturi ce ai câștigat cu cei șapte ani, poți privi de sus multă lume. Dacă ai grijă să nu te întorci niciodată acolo este perfect! Pe vremuri, oamenii comiteau o infracțiune, se bucurau de rezultate o vreme, apoi intrau la pârnaie. Dar un an de stat acolo șterge amintirea luxului, a comodităților, transformă femeile și băutura într-o amintire furioasă. Nu avem memoria bucuriei, a plăcerii, de asta vrem mereu mai mult, de asta repetăm mereu gesturi simple care aduc plăceri banale.
Acum mai are nevoie doar de un avocat foarte bun, care să calibreze exact infracțiunea la cei șapte ani ispășiți, și de un mentor care să-i indice cea mai rentabilă infracțiune. Știe că, inteligent cum este, și el va ajunge mentor într-o bună zi și va trăi din comisionul infracțiunilor săvârșite de alții. Va ieși din închisoare, va alege rapid infracțiunea, o va săvârși, va pune bine banii rezultați, se va preda, la proces se vor echivala anii de condamnare cu anii pe care, uite, i-a făcut anticipat, benevol, și va fi liber și bogat. Pentru că el este unul din aceia care a avut curajul să se prezinte la douăzeci și unu de ani să facă pușcărie anticipat, pentru infracțiuni viitoare, este unul din cei care au hotărât să facă investiția supremă, investiția în timp. Și a optat pentru cei șapte ani, care acoperă o paletă largă de acțiuni posibile, de infracțiuni pe care de abia acum urmează să le facă și pentru care a plătit deja!

Vlad T. PopescuBlog sare și fumLa douăzeci și unu de ani intrase la pârnaie. Șapte ani de închisoare pentru tâlhărie. Atât ar fi luat și pentru o serie de furturi sau escrocherii. La șapte ani, paleta este suficient de largă, este durata aleasă de cei puternici, de cei determinați, de cei care știu cu...un blog Vlad T. Popescu