Turmericul este un condiment utilizat în spațiul asiatic, inclusiv în currie. Se spune că are multe proprietăți curative, fiind anti-inflamator și anti-oxidant. În medicina ayurvedică este utilizat pentru tratarea inflamațiilor, pentru purificarea sângelui și vindecarea articulațiilor.

Ingrediente:

jumătate linguriță rasă (un vârf de cuțit) de turmeric
50 grame apă
200 grame lapte de soia (sau lapte de bună calitate, sau apă)
1 linguriță ulei migdale
miere după gust

Instrucțiuni:

Se fierbe apa cu turmericul timp de 8 minute, până ajunge o pastă
Se încălzesc laptele și uleiul, fără să se ajungă la fierbere
Se amestecă cele două de mai sus până când laptele devine galben
Se pune miere după gust
Se bea cald
În fiecare zi!

Photo credit: tim.riley via Visual hunt / CC BY-NC-ND

Vlad T. PopescuBlog sare și fumhaleală,utilTurmericul este un condiment utilizat în spațiul asiatic, inclusiv în currie. Se spune că are multe proprietăți curative, fiind anti-inflamator și anti-oxidant. În medicina ayurvedică este utilizat pentru tratarea inflamațiilor, pentru purificarea sângelui și vindecarea articulațiilor. Ingrediente: jumătate linguriță rasă (un vârf de cuțit) de turmeric 50 grame apă 200 grame lapte de...un blog Vlad T. Popescu