Cum poate fi mestecată mai ușor spiritualitatea dacă nu sub forma unor ficțiuni scrise de cei care au experimentat-o la prima mână?

Jocul cu mărgelele de sticlă, Hermann Hesse
Pentru a înțelege cum structurile de formă, mandalele, pot acționa asupra conștientului și subconștientului, asupra realității și a irealității imediate. O să vină oare ziua în care omenirea își va aduna înțelepții să structureze realitatea?
O să avem vreodată o concurență a inspirației și a imaginației, nu a puterii și a banului?
Împăratul muștelor, Wiliam Golding
Pentru a înțelege ce se va întâmpla, de fapt, la acel salt vibrațional pe care-l tot anunță unii și alții și ce va rămâne în urma noastră, a celor al căror trup fizic nu va rezista saltului. Când saltul o să se producă, așa, pe acel palier nou, omenirea va fi la început din nou infantilă și va trebui să-și redescopere morala necesară în noul context.

Iosif și frații săi, Thomas Mann
Pentru a nu vă mai face iluzii asupra “Șefului”, ca să știți cui vă adresați în rugăciunile voastre și de ce unii sunt și alții nu sunt poporul ales. Poate că tot ceea ce înseamnă divinitate locală, guvernator al planetei sau cine știe ce alt titlu a mai fost inventat vă este dezvăluit aici…
Substanța M, Philip K. Dick
Pentru a înțelege ce și cum cu starea modificată de conștiență și ce poate oferi ea. După experiențele cu substanțe psihotrope au fost redescoperite tehnici eficiente de a intra în starea modificată de conștiență, de deschidere către irealitatea imediată. Citiți printre rânduri!

Zei mărunţi, Terry Pratchett
Nu este nouă ideea că entitățile spirituale pot fi hrănite prin atenția și prin rugăciunile muritorilor, dar până la Terry Pratchett nu știu să fi dus cineva lucrurile la limită – adică zeul căruia nu i se mai roagă nimeni ce pățește?…
Devine mic, tot mai mic, insignifiant și fără grade de libertate, iar când mai are un singur credincios se află în pragul disperării și al dispariției.
Regii nisipurilor, George R.R. Martin
Pentru un exercițiu scurt și eficient de morală spirituală. Valabil pentru toate dimensiunile, pentru cei întrupați și cei neîntrupați, pentru cei de sus și pentru cei de jos.

Și altele ceva mai greu de găsit – poate pe la anticariat, poate se reeditează:

Ora vrăjitoarelor, Anne Rice, RAO
Pentru a afla cam cum arată de fapt să fii posedat din partea unei entități spirituale superioare, fie ea venită și din dimensiunile inferioare, pentru a înțelege trecerea între dimensiuni și câte ceva despre adevărata putere a minții noastre.

Seniorii războiului, Gerard Klein, Nemira
Pentru a afla cum vă veți petrece timpul între două întrupări, una din cele mai bune ilustrări ale Purgatoriului așa cum este el.

Valis, Philip K. Dick
Pentru a afla mai multe despre entitățile spirituale superioare ale altor civilizații.

Vlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutSpiritualitate, cursuri, evenimentecarte,spiritualitateCum poate fi mestecată mai ușor spiritualitatea dacă nu sub forma unor ficțiuni scrise de cei care au experimentat-o la prima mână? Jocul cu mărgelele de sticlă, Hermann Hesse Pentru a înțelege cum structurile de formă, mandalele, pot acționa asupra conștientului și subconștientului, asupra realității și a irealității imediate. O să...un blog Vlad T. Popescu