În 27 iulie 2018 se va vedea binișor din România eclipsa de lună și vom asista la fenomenul numit “luna roșie”, cu toate efectele lui.
Eclipsa totală apare atunci când umbra Pământului trece peste Lună, transformând totul în roșu, “luna roșie/însângerată”. Culoarea roșie este dată de filtrarea razelor Soarelui prin atmosfera Pământului, care absoarbe albastrul și verdele și lasă să treacă doar lumina roșie.
În Vechiul Testament se prevestea sfârșitul lumii atunci când “Soarele se va cufunda în întuneric și Luna va deveni sângerie, înainte de marea și teribila zi a venirii Domnului”. Ce se va întâmpla la vară? O noapte frumoasă, în care puteți face fotografii mai altfel ale Lunii.

Începe eclipsa parțială Alt Începe eclipsa totală Alt Moment maxim Alt Se termină eclipsa totală
20:24 +06 21:30 +15 22:22 +20 23:13


„Nici progresul ştiinţelor, nici tehnica sofisticată, nici standardele înalte ale civilizaţiei şi nici chiar o cultură desăvîrşită nu pot ucide definitiv superstiţia. Pentru că ea se situează dincolo de logică şi de raţiune şi orice tentativă de a o explica în termenii acestora se izbeşte de zidul neclintit al convingerii personale. Există superstiţii arhicunoscute, moştenite de nu se ştie cînd, ivite nu se ştie cum, pe care unii le respectă tacit şi le transmit mai departe. Există superstiţii moderne, asortate la cotidianul contemporan. Un singur lucru, esenţial, dă viaţă superstiţiei şi îi asigură o bătrîneţe onorabilă: credinţa în eficacitatea ei. În volumul de faţă sînt adunate aproape 5 000 de credinţe şi superstiţii din folclorul românilor de pînă la 1900. Dincolo de informaţia inestimabilă ca valoare, găsim aici o lume stranie, bogată în înţelesuri şi, mai ales, plină de poezie…“ (Carmen MIHALACHE)

Vlad T. PopescuBlog sare și fumÎn 27 iulie 2018 se va vedea binișor din România eclipsa de lună și vom asista la fenomenul numit 'luna roșie', cu toate efectele lui. Eclipsa totală apare atunci când umbra Pământului trece peste Lună, transformând totul în roșu, 'luna roșie/însângerată'. Culoarea roșie este dată de filtrarea razelor Soarelui...un blog Vlad T. Popescu