Mă confrunt adeseori cu practicanți Reiki care refuză să practice autotratamentul, care chiar nu l-au utilizat nici măcar în primele 21 de zile după primirea acordajelor. Ei recurg la tot felul de tehnici mentale, de vizualizări, de afirmații, de… Și, mai devreme sau mai târziu, se declară nemulțumiți de Reiki, de posibilitățile sistemului.

Autotratamentul este baza practicii Reiki pentru că oferă necesara igienă fizică, emoțională și mentală, condiția pentru vindecare. Este o meditație și un mod de a trăi. Ca și tratamentul pentru o altă persoană, trebuie făcut cu maximă detașare de rezultat, chiar dacă putem analiza ce se întâmplă în cazul fiecărei poziții.

Oricum, de abia după ce afli ce legi referitoare la igiena fizică, emoțională sau mentală ai încălcat și îndrepți lucrurile poți să declari boala ca iluzie a simțurilor tale și să te vindeci. Și poți afla asta pe parcursul autotratamentului, sau în afara acestuia, dar ca urmare a practicării lui.

Vindecarea produsă prin ego, cu intenție, este de natură inferioară și practicantul rămâne cantonat în egoism. Vindecarea spontană, care nu este determinată de ego, de mental, este adevărata vindecare. Ea apare în urma unei practici consistente, detașate, lipsită de egoism. Produsă prin intenție, la nivel mental, adică doar prin circularea energiei, doar prin stimularea forței vitale, vindecarea apare, dar nu este de durată. Plus că nici circularea acestei energii nu este consistentă pentru cel care se limitează la formalismul mental.

La fel, să-ți spui ”sunt sănătos” nu-i suficient pentru vindecare. De cele mai multe ori induce o realitate ficțională fără atingerea purității, posibilă prin autotratament. Doar ascunde boala și mai adânc…

Vlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimentereikiMă confrunt adeseori cu practicanți Reiki care refuză să practice autotratamentul, care chiar nu l-au utilizat nici măcar în primele 21 de zile după primirea acordajelor. Ei recurg la tot felul de tehnici mentale, de vizualizări, de afirmații, de... Și, mai devreme sau mai târziu, se declară nemulțumiți de...un blog Vlad T. Popescu