comanda cartea online
Zeci de mii de oameni interesați de tehnicile de terapie, de școlile de evoluție spirituală, dar atât de puțini terapeuți când ai nevoie de unul… Și nu vorbesc doar de cei interesați oarecum de acest domeniu, care să fi citit o carte pe această temă, ci de toți aceia care s-au pregătit, uneori mai mulți ani, cu mai mulți maeștri, pentru a deveni terapeuți, dar care încă nu au intrat în contact direct cu omul aflat în suferință…
Și asta nu pentru că nu ar fi avut chemarea necesară, cunoștințele necesare, eventual acordajele necesare, ci pen­tru că bariere de tot felul, exterioare și interioare, reale sau imaginare, i-au oprit să pornească pe acest drum.
Știu că prezența omului aflat în suferință nu este plăcută până când nu stăpânești lecția detașării, știu că este firească teama de a nu prelua până când nu înțelegi ce produce de fapt boala, știu că este omenește să-ți fie frică de faptul că-i faci mai degrabă rău celuilalt până când nu accepți cine vindecă de fapt și cine se vindecă în urma terapiei.
Dar știu și că oamenii nu fac terapie pentru că nu reușesc să pună cap la cap lucrurile pe care le-au învățat, acumulate uneori din școli cu totul diferite. Școli care au o altă perspectivă asupra omului și a sănătății, care se bazează pe modele diferite ale universului și ale vieții, care utilizează sisteme de valori în aparență incompatibile. De aceea, o dată pe an, am ținut un curs de arta terapiei în cadrul căruia am încercat să răspund la întrebările celor care doreau să pornească pe acest drum, să confirm celor care au început că se poate și să alung temerile de tot felul care, absolut firesc, apar la început.
Prezenta carte s-a născut din experiența căpătată în practica terapiei și la aceste cursuri. Sper să le fie de folos celor care doresc să devină terapeuți și să le fie de ajutor, cel puțin la început de drum, celor care au înțeles că este nevoie de ei și practică terapia spirituală, energetică, holistică, sau cum doriți să-i spuneți.
Puteți face terapie exact așa cum prezint eu lucrurile sau puteți utiliza cartea doar ca îndemn pentru a vă contura propriul sistem. Puteți folosi cartea fie că ați trecut prin, fie că nici nu ați auzit de sistemele și școlile pe care le amintesc eu, dar având o minimă pregătire într-o școală de terapie și/sau de evoluție spirituală.
Poate că tehnica mea de evaluare vi se pare prea sofisticată sau prea simplistă. Speranța mea este doar aceea de a reuși să atrag atenția asupra punctelor principale care trebuie atinse.
Eu pornesc prin a evalua un caz pe baza mandalei zilei de naștere, pe care o utilizez pentru a mă conecta la sinele superior al persoanei, și pe baza parametrilor cunoscuți din radiestezia multidimensională. În terapie utilizez tehnici din Reiki (în sens larg, sisteme non-tradiționale și neo-tradiționale), Qi Gong, autocontrol, cristaloterapie, SKHM/All Love. Cu excepția grupurilor de lucru SKHM/All Love, lucrez în general singur, dar o să amintesc și unele tehnici posibile atunci când lucrați în grup.
Nu luați cele scrise aici drept adevăr suprem! Nu doar pentru că și eu sunt supus greșelii, ci și pentru că nu toți suntem la fel. În terapie și în evoluția spirituală intervine și „gustul“, în sensul în care discutăm despre plăcerea estetică și, nu-i așa, despre gust nu se discută, deci vor rămâne subiecte și tehnici de abordare în care, în mod firesc, nu o să putem ajunge la un numitor comun.
Așa cum nici în interpretarea viselor, a simbolurilor, nu avem în întregime același sistem de valori. Pentru voi o gutuie frumoasă înseamnă bogăție, gust și miros plăcut, iar pentru mine doar că se apropie o iarnă grea…
Spor la Joc!

Din cuprins:

Domeniul de aplicare al terapiei
Clasificarea bolilor şi a problemelor din punct de vedere holistic

Primul pas, evaluarea
Interpretarea terapeutică a mandalei zilei de naștere
Numerele reflectate în culori și în structurile mandalei
Principii generale și exemple
Interpretarea terapeutică a parametrilor radiesteziei multidimensionale
Gradul de sănătate al chakrelor
Capacitatea de stocare a tandien-urilor
Karma pe corpurile fizic, emoțional, mental și spiritual
Principalele lecții
Parametrii legaţi de Merkaba şi de Steaua Pământului
Parametrii legaţi de suflet, Şarpele Kundalini şi Karmă
Corelații între parametri, interpretare
Exemple de măsurători, cazuistică
Fișa de măsurători pentru o relație
Aspecte ale elementelor
Evaluare generală
Algoritm pentru evaluare şi terapie pornind de la simptomele prezentate

Protecţia terapeutului

Terapia
Terapia la distanță
Terapia directă
Cazul „bubelor“
I se poate spune „chirurgia PSI“
Deblocarea energiei sexuale stagnante
Cazul „babelor“
Terapia de grup
Tehnica utilizată în terapia de grup
Pașii terapiei de grup
Scriere creativă și terapeutică

Gânduri răzleţe despre terapie
Greșeala acceptabilă
El și-a rezolvat toate problemele…
De ce răspundem pulsiunilor negative?
Mie, când îmi este sete, beau apă

Terapia PSI
de Vlad T. Popescu
Editura Meditative Arts

Vlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutcarte,Meditative ArtsZeci de mii de oameni interesați de tehnicile de terapie, de școlile de evoluție spirituală, dar atât de puțini terapeuți când ai nevoie de unul... Și nu vorbesc doar de cei interesați oarecum de acest domeniu, care să fi citit o carte pe această temă, ci de toți aceia...un blog Vlad T. Popescu