„Nu te certa și nu te lupta, doar negociaza!”
Dalai Lama

Î.: Ce v-a determinat să porniți pe calea evoluției spirituale?
R.: Viata cu urcusurile și coborasurile ei nu m-a menajat mai mult decât pe alții. Aveam nenoie de lămuriri, îndrumari și vindecări ale sufletului meu, dar și de raspunsuri, așa am descoperit reiki.
Dupa o serie de incercari dure, cand viata părea de neinteles și nesuportat – în urma cu 12 ani, intr-o singura zi: mi-a decedat tatal, au fost pierderi materiale majore, am primit un diagnostic greu de suportat și s-au produs despărțiri de multe personae dragi mie.
Am simțit nevoia unei schimbari majore, profunde, care să-mi permită rearanjarea existenței mele la un nivel optim de înțelegere, acceptare și acțiune.
Drumul meu către „lumină” fusese deschis de catre nașul meu, pr. Constanin Galeriu, încă de la Sfântul Botez, care m-a vegheat, indrumat alaturi de părinți pe calea credintei, iubirii, învățăturii, toate posibile prin muncă, studiu, adaptare sociala.
In acele momente de cotitura cu ajutorul parintelui duhovnic și prin prisma cunostintelor cumulate în scoala, profesie / kinetoterapeut, cat și a celor dobandite prin diverse cursuri
spirituale am înțeles că toate erau plăți karmice de neam pe linia tatălui. Am citit o carte, Reiki intre mit și realitate de dl. Dr. Ovidiu-Dragos Argesanu și asa am devenit pacienta dansului, iar prin tratamentele reiki efectuate am inteles și mi s-au deschis orizonturi noi, astfel încât a devenit și mentorul meu.

Î.: Îl mai țineți minte pe primul dumneavoastră maestru spiritual?
R.: Primul meu maestru reiki a fost d-na Victoria Mocanu Gheorghita, persoana careia îi port un respect deosebit. Dansa reprezinta pentru mine primul professor și terapeut care mi-a oferit cunnoașterea de care aveam nevoie la inceput. Nu pot omite valoarea ajutorului dat în studentie de catre dl. prof.univ.dr. Constantin D. Dulcan, care m-a format ca om și specialist îndrumându-mă mereu: „Cauta, învață, oferă și mergi mai departe!”

Î.: Dacă ați avut o astfel de experiență, cum ați descrie diferențele între maeștrii, profesorii, formatorii români și cei străini?
R.: Am cunoscut formatori straini, însă, din punctual meu de vedere, consider că fiecare are stilul lui în tehnicile de predare, nesesizand diferente fata de cei din țara noastra.

Î.: Care este tehnica, școala cea mai dragă dintre toate cele pe care le cunoașteți și le practicați?
R.: Cu toate ca ar fi o nedreptate față de celelalte sistemele studiate, toate fiind utile și eficiente în terapie, sistemul reiki rămâne cel mai drag inimii mele pentru că el m-a apropiat de Dumnezeu, intelegand astfel viata și valorile ei.
„Scoala mea” este reprezentata de o cancelarie plina de ilustrii profesori minunati, adevărate valori spirituale ale Romaniei și nu numai: dr. Ovidiu-Dragos Argesanu, Vlad T. Popescu, Aurora Sitarus, Alexandra Mosneaga, Anatol Basarab, Aleodor Maniolea, Lidia Barsan și Vasile Stratulat, Constanin Gheorghita, Nita Mocanu, iar în formarea psihoterapiei: prof.dr.univ. Ion Dafinoiu și Irina Holdevici, cărora le multumesc cu recunoștință.
Ca terapeut am preluat din tehnicile mentorilor mei, dar și din experienta și practica de zi cu zi descoperita de mine.

Î.: Care este cel mai important moment din evoluția dumneavoastră spirituală?
R.: În urma cu 10 ani, la Brăila urma sa primesc maestria Shamballa de la dl.dr. Ovidiu Dragos Argesanu.
Plina de entuziasm și bucurie, dupa terapie ma prezint la catedra pentru a-mi fi masurate valorile, dar ochii Maestrului se ridica și imi comunica ca nu imi poate acorda initierea. Aveam ceva de facut? Mi s-a zis: „mergi sa faci ofrande la biserica, în numar de 7.” Amintindu-mi de învățăturile pr. Constantin Galeriu am alergat la primul magazin, de unde am cumparat 7 paini și am pregatit 7 pachete cu mancare. Am dus totul la biserica rugand preotul sa le citeasca și sa le ofere enoriasilor… În tot acest timp am aplicat tot ceea ce stiam pentru ridicarea vibratiei din reiki, rugaciuni, daruri la altar, binecuvantarea parintelui, mirungere, iertări personale și de neam, multumiri.
Întorcându-mă la sala de curs cu emotie am asteptat rezultatul valorilor noi masuratori si, spre bucuria mea, totul a decurs asa cum mi-am dorit. Am inteles atunci ca maestria e propria ta devenire.
In cautarile și evolutia mea dealungul anilor ma simt onorata ca pot colabora cu mentorii mei organizand alaturi de colegii mei diverse evenimente în orasul în care sunt invitati ajutand astfel și pe viitorii colegi să își găseasca raspunsuri în evoluția lor.

Î.: Considerați că evoluția spirituală este accesibilă și potrivită oricui?
R.: Da! Este accesibila evolutia spirituala oricui, atat timp cat își dorește acest lucru. Nu contează rasa, sexul, religia, ci doar gradul de constientizare și evolutie al individului.

Î.: Care este sfatul cel mai important pe care-l dați elevilor dumneavoastră?
R.: Maestrul este reprezentat de discipolii săi prin realizarile lor, integreaza la seminarii reiki sau individual tehnicile de lucru, teoria, practica aplicate corect astfel încât în evolutia lor să urmeze calea pe care și-o doresc respectand principiile, liberul arbitru, deontologia și etica profesionala.

Elevilor mei le spun:
„Sursa suprema a fericirii mentale este pacea interioara și nu poate fi distrusă decât de propriile frici.”
Dalai Lama

Vlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimenteinterviu,spiritualitate'Nu te certa și nu te lupta, doar negociaza!' Dalai Lama Î.: Ce v-a determinat să porniți pe calea evoluției spirituale? R.: Viata cu urcusurile și coborasurile ei nu m-a menajat mai mult decât pe alții. Aveam nenoie de lămuriri, îndrumari și vindecări ale sufletului meu, dar și de raspunsuri, așa am...un blog Vlad T. Popescu