Sau, altfel spus: înainte de orice pas pe calea evoluției spirituale, cască bine ochii!
Citește un fragment celebru: Zece boli cu răspândire spirituală

„Intenția acestei cărți este de a-i sprijini pe căutători și pe practicanții din toate tradițiile spirituale. În căutările mele personale și profesionale am avut onoarea de a întâlni și de a petrece mai mult timp cu persoane pe care le consider a fi mari maeștri spirituali, psihologi, yoghini, terapeuți și lideri religioși. Multe citate pe care le veți descoperi sunt din interviuri și conversații directe cu ei. Învățăturile incluse în carte vin din cercetarea, experimentarea și experiența mai multor tradiții și căi spirituale, incluzând aici sufismul, yoga, budismul tantric, iudaismul, hinduismul, taoismul, cea de-a patra cale, șamanismul și calea diamantului, ca și din tradiția occidentală Baul, sub îndrumarea maestrului meu, Lee Lozowick. M-am implicat profund și în tradiția psihologică occidentală – atât într-o abordare tradițională, cât și prin psihoterapiile moderne. Dorința mea cea mai profundă este ca prezenta lucrare să fie relevantă pentru oameni de toate religiile și din toate tradițiile, ca și din toate curentele psihologice, iar lipsurile mele referitoare la anumite tradiții religioase sper să nu umbrească principiul discernământului spiritual despre care vorbesc aici.“ Mariana Caplan

Calea spirituală este ca orice alt drum, are partea ei de gropi și de ocolișuri. O călătorie sigură necesită o calitate arareori pomenită, dar esențială în lumea de astăzi: discernământul. În Cască bine ochii, Mariana Caplan ne susține să ne cultivăm o judecată limpede și capacitatea de a discerne, ce ne pot ajuta să trăim viața spirituală cu inteligență, claritate și autenticitate. Este oare iluminarea mai puțin o poveste despre extaz și mai mult o poveste de demontare a iluziilor?
Cum integrăm noi pe deplin practica noastră în viața de zi cu zi? Care este cel mai bun mod de a lucra cu ego-ul sau cu umbra? Cască bine ochii explorează aceste întrebări și chiar mai mult, oferind practicanților din orice tradiție, începători sau avansați, un ghid de călătorie prin „labirintul de o subtilitate din ce în ce mai mare“ care definește viața spirituală autentică.

Dr. Mariana Caplan a studiat antropologia culturală, consilierea psihologică și spiritualitatea contemporană. Ea atribuie ce mai mare parte a educației și inspirației sale anilor de studiu și practică în marile tradiții mistice ale lumii, trăind în India, America Centrală și Europa. Este profesor de psihologie yoghină și transpersonală, autoare a șapte cărți din domeniile psihologiei și spiritualității, inclusiv Chiar ai nevoie de un guru? Înțelegerea relației discipol-maestru într-o eră a falșilor profeți.
Mariana locuiește în zona golfului San Francisco unde are un cabinet de consiliere și predă la Institutul de Studii Integrale din California.

Mariana Caplan
Cască bine ochii

Cultivarea discernământului pe calea evoluției spirituale
Cu un cuvânt înainte de John Welwood
Traducere de Alina Horvath şi Vlad T. Popescu
Format 13×20, 320 pag
39 lei
ISBN 978-606-94373-1-5
dezvoltare personală, evoluție spirituală, yoga

Vlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutcarte,Meditative Arts,spiritualitateSau, altfel spus: înainte de orice pas pe calea evoluției spirituale, cască bine ochii! Citește un fragment celebru: Zece boli cu răspândire spirituală „Intenția acestei cărți este de a-i sprijini pe căutători și pe practicanții din toate tradițiile spirituale. În căutările mele personale și profesionale am avut onoarea de a întâlni...un blog Vlad T. Popescu