Roberta Camelia Roșca
Dieta corporatistului
Lupta mea cu kilogramele
Editura Meditative Arts

„Nu s-a inventat încă dieta cu multă ciocolată, nopți nedormite și mutatul fundului de pe scaunul de la birou în cel din mașină (sau din avion). Aproape nu-mi mai îndrept picioarele. Curând, silueta mea își pierde forma. Din clepsidră devine măr… spre pepene. Șirul kilogramelor l-am pierdut de mult.
Merg la un nutriționist găsit pe net. Îmi recomandă să beau aloe vera de 3-4 ori pe zi. Cumpăr bidoanele. Gust. Nu-mi place. Merg la altul, pe care-l cunosc, îl respect și în care am încredere.
Pleacă în vacanță.
Merg la o clinică de nutriție. În două luni, slăbesc 6 kilograme. Devin deprimată. Plâng din orice și nu-mi pot permite. Când îmi dau lacrimile într-o discuție cu șeful, îmi dau seama că țin mai mult la slujbă decât la siluetă. Renunț. Pun înapoi toate kilogramele.

Am fost grăsuță. Pentru unii incă mai sunt. Eu văd doar că am slăbit. Poate încă nu suficient. E un proces. O călătorie. Sunt încă o grăsuța care a slăbit. Și care, entuziasmată, vrea să-ți povestească.

Am strâns variante de meniuri zilnice de 1000 de calorii. Citește-le, dar nu le urma orbește! Au strict valoare orientativă, până te obișnuiești cu dimensiunea porțiilor, cu cantitățile, cu modul de preparare. Alege una sau două care crezi că se potrivește cu stilul tău. Încearcă-le câteva zile. Ele sunt menite să te facă să înțelegi unde greșești.“

Dr. Roberta Camelia Roșca
Medic de formație, lucrător al cuvintelor prin vocație, perfecționistă și conștiincioasă ca orice persoană care are în spate o carieră de peste 20 de ani în lumea corporatistă, liberă și fericită prin propria alegere.
Președinta Asociației pentru educație medicală și lifestyle „AlegeFericirea“, înființată cu scopul de a promova informația medicală corectă, susținută de studii și argumente științifice, de a încuraja un mod de viață care să mențină starea de sănătate prin echilibrul fizic și, mai ales, emoțional.

Format 13×20, 144 pag
25 lei
ISBN 978-606-94373-3-9
dezvoltare personală, sănătate, diete

Vlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutMeditative ArtsRoberta Camelia Roșca Dieta corporatistului Lupta mea cu kilogramele Editura Meditative Arts „Nu s-a inventat încă dieta cu multă ciocolată, nopți nedormite și mutatul fundului de pe scaunul de la birou în cel din mașină (sau din avion). Aproape nu-mi mai îndrept picioarele. Curând, silueta mea își pierde forma. Din clepsidră devine măr......un blog Vlad T. Popescu