Comunicăm mai mult sau mai puțin cu dimensiunile superioare, cu Sinele Superior, cu ghizii spirituali, fie pentru că sufletul nostru nu este suficient de “puternic” pentru a ridica Sinele din plăcuta lui lene, fie pentru că mentalul, de frica morții, se opune oricărei ascensiuni a Sinelui, fie pentru că vălul ignoranței, vălul Mayei, nu este străpuns prin creșterea gradului de conștiență.
Uneori cu totul întâmplător, după zile, luni, ani de practică, cel mai des fără nici un semn prevestitor (pentru că vorbim de salturi, nu de o creștere continuă), sufletul devine suficient de puternic, de curat, mentalul “tace”, vălul este străpuns sau dat la o parte și Sinele țâșnește către Sinele Superior, ia contact cu acesta, cu ghizii, percepe dimensiunile superioare, adevărata realitate și putem vorbi de un moment de inițiere spontană, de deschidere.
Desigur, este vorba de o aliniere a mult mai multor elemente, de la Steaua Pământului la Sine, Suflet, Centrul Inimii, corpul mental, umbra, Merkaba, Sinele Superior, dar asta contează mai puțin, mai ales dacă este vorba de o inițiere spontană. Dacă deschiderea a fost suficient de puternică și apare în urma unei practici care a aliniat cele amintite pentru mai mult timp, inițierea devine permanentă.
Deschiderea oferă noi grade de libertate, iar persoana cu pricina poate vedea mai limpede, poate ajuta vindecarea altora, își înțelege altfel rostul vieții. Lucruri pe care poate încerca să le ofera și altora. Cum? Printr-un ritual numit în Reiki acordaj, menit să ducă la amintita aliniere, la realizarea în corpul elevului a stării necesare deschiderii. Nu întotdeauna se petrece la nivelul la care a ajuns fondatorul sistemului, dar, oricum, deschide un canal către maestru, către întreaga linie de inițiere și, pe un drum mai lung sau mai scurt, care de elev depinde dacă este parcurs sau nu, deschide canalul către Sursă.
De asta atât de ignoratul auto-tratament trebuie privit ca o meditație, ca o practică din categoria artelor marțiale, ca să spun așa, cu repetare până la atingerea perfecțiunii, și atunci el oferă posibilitatea de a simți ce s-a petrecut, de a utiliza ce ai primit.
Iar maestrul mai face ceva: transmite discipolului învățătura lui, tehnicile, simbolurile, istoria (legenda și anecdotele mobilizatoare), la nivel de Sine, la nivel mental și la nivel de Sine Superior. (“Transmisie” este un barbarism adeseori utilizat, este vorba de o transmitere, dar în zona evoluției spirituale rămânem victimele primilor traducători de după 1990 care nu cunoșteau domeniul, nu înțelegeau și nici nu aflaseră că pentru o bună parte din termenii introduși existau deja variante în limba română, ce-i drept circulate într-un mediu discret și influențate de limba franceză.)
Așadar, în cazul unui sistem Reiki, fondatorul (precum Mikao Usui) trece printr-o inițiere spontană, urmare a practicilor sale, transmite și altora deschiderea printr-un ritual numit acordaj și-i învață transmițându-le din cunoașterea sa, nu numai la nivel mental, ci și la nivel de Sine și de Sine Superior.
Se poate întâmpla ca ritualul acordajului să nu ducă la o inițiere? De cele mai multe ori el nu produce pe loc o deschidere asemănătoare cu a maestrului, dar deschide canalul și de elev depinde cât de departe ajunge.
Depinde acordajul de linia de inițiere, de practica maestrului? Sigur că depinde, cei care au trecut printr-un acordaj știu că se simte mai mult sau mai puțin, funcție de maestru, de sistem. Dacă maestrul, în cazul în care nu este chiar fondatorul, a practicat tehnicile necesare, a ajuns la rândul lui la stadiul deschiderii, primești mai mult, dar, și dacă nu, primești strictul necesar pentru a parcurge calea.
Transmiterea este importantă? Da, motiv pentru care sunt de evitat, mai ales la început de drum, acordajele la distanță. Ele nu oferă transmitere decât la Nivel de Sine Superior, mai puțin la nivel mental și la nivel de Sine, unde contactul direct este important.
Se mai pot spune multe altele despre mometul ritualului, din perspectiva maestrului, a discipolului, a evoluției sistemului. Cum și despre loc ar mai fi de spus…

Vlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimentereikiComunicăm mai mult sau mai puțin cu dimensiunile superioare, cu Sinele Superior, cu ghizii spirituali, fie pentru că sufletul nostru nu este suficient de 'puternic' pentru a ridica Sinele din plăcuta lui lene, fie pentru că mentalul, de frica morții, se opune oricărei ascensiuni a Sinelui, fie pentru că...un blog Vlad T. Popescu