Time
© Photographer: catiamadio | Agency: Dreamstime.com

Unde pleacă omul, de fapt, în regresie? Presupunem că a intrat în transă și că nu mai vorbim cu mintea corpului fizic, presupunem că am rezolvat suficient de multe probleme din această viață pentru ca ele să nu mai fie un filtru care să deformeze călătoria. Pentru a înțelege rostul pașilor ce urmează este bine să avem un model cât mai corect.
Ne relaxăm pentru ca SK-ul, sinele, să poată intra în contact cu sinele superior și, de la acel nivel, de la nivelul câmpului-A, să poată cutreiera „biblioteca sau cronica“ vieților trecute.
Mai toate evenimantele prin care am trecut – nu toate, că sinele superior nu este o bandă magnetică menită să înregistreze totul, motiv pentru care nici nu putem urmări toate evenimentele dintr-o viață trecută – și-au lăsat amprenta la acest nivel. Tot aici este amprenta caracterului pe care l-am avut, a trăirilor noastre, a gândurilor noastre.
Aici trebuie să ajungem, aici unde lecțiile neînvățate declanșează „solzișorii karmei“ la separarea SK-ului de sinele superior atunci când vine la întrupare. Evenimentele, persoanele, locurile aferente acelor lecții stau frumos pe „rafturi“ alimentate de energia neconsumată la momentul potrivit, de tensiunea depărtării firului vieții de traseul optim.
Toată această ascensiune a SK-ului la nivelul câmpului-A și al chakrei a XIII-a trebuie protejată cumva, pentru că suntem vulnerabili. La trecerea prin suflet, ghizii se mobilizează oricum să sprijine ascensiunea. Uneori este suficient, alteori nu.
Ajuns în fața „cronicii“, SK-ul nu poate interveni asupra trecutului, pentru a-l schimba, dar, prin învățarea lecției și consumarea energiei amintite acel eveniment nu mai influențează viața curentă, rămâne o simplă amintire de unde era un junghi permanent, fizic, emoțional, mental și/sau spiritual.
Chiar dacă nu ar putea face mai mult decât au făcut-o deja, acele evenimente pot impresiona sinele și, în loc de învățarea lecției să se ajungă la accentuarea ei.
Lecția se învață acum la nivel mental prin cunoaștere, acceptare, stăpânire – nu o să îndrumați oamenii să nu mai taie capul cuiva, ci să înțeleagă, să accepte că nu este bine și să fie capabili să se stăpânească pe viitor.
Pe scurt, într-un mediu protejat ajutăm ascensiunea SK-ului la nivelul câmpului-A, al sinelui superior, asistăm și sprijinim descoperirea lecțiilor neînvățate, facilităm cunoașterea, împăcarea, stăpânirea, ancorăm în prezent, acolo unde este cazul și, tot sub protecție, revenim.

Vlad T. PopescuBlog sare și fumSpiritualitate, cursuri, evenimenteregresie© Photographer: catiamadio | Agency: Dreamstime.com Unde pleacă omul, de fapt, în regresie? Presupunem că a intrat în transă și că nu mai vorbim cu mintea corpului fizic, presupunem că am rezolvat suficient de multe probleme din această viață pentru ca ele să nu mai fie un filtru care să...un blog Vlad T. Popescu