Din punct de vedere spiritual, a avea sau a nu avea nu este un scop în sine, contează cum se leagă acest aspect de lecțiile pentru care am venit pe aici, de cum ne rapor­tăm corect sau incorect la aceste lecții. Dar din punct de vedere social nu este la fel de simplu pentru că forme‑gând imprimate la nivel de individ, dar și la nivel de grup, de societate, spun că nu se poate fără „a avea“ și că „a nu avea“ este un fel de boală, o greșeală, o neîmplinire, poate chiar o infracțiune…
Dincolo de ceea ce noi ne-am dori, ne-ar plăcea, am consi­dera corect, pentru că tânjim foarte mult să fim acceptați, apre­ciați și recunoscuți de ceilalți, ajungem mai degrabă să facem ca ei, nu ca noi.
Așa că avem două sisteme de valori care se bat cap în cap și care îi împing pe unii care nu ar trebui să se ocupe de „a avea“ să piardă timpul cu aspectele materiale ale vieții, iar pe unii pentru care obiectivele materiale sunt lecția de bază să se dea spirituali și să ignore tot ceea ce este legat de spor, de bani.
Din punct de vedere spiritual, nu este bine pentru oricine să trăiască modest și să nu se preocupe de aspec­te­le materiale ale vieții, așa cum nu este din principiu rău să ai mult peste ceea ce ai nevoie pentru un trai simplu și echilibrat.
Dacă este să conteze și acest aspect al vieții noastre, merită să lămurim câteva lucruri și să vedem ce greșeli sunt posibile, pentru a le evita, ce este de făcut pentru a avea bani atunci când asta este misiunea și pentru a trăi fără bani și fără probleme când o alta este misiunea personală.

A avea sau a nu avea
din punct de vedere spiritual

de Vlad T. Popescu
ISBN 978-606-9661-07-9

https://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2022/09/A-avea-sau-a-nu-avea.jpghttps://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2022/09/A-avea-sau-a-nu-avea-150x150.jpgVlad T. PopescuCărți de citit, filme de văzutDin punct de vedere spiritual, a avea sau a nu avea nu este un scop în sine, contează cum se leagă acest aspect de lecțiile pentru care am venit pe aici, de cum ne rapor­tăm corect sau incorect la aceste lecții. Dar din punct de vedere social nu este...un blog Vlad T. Popescu