Sufletul este motorul vieții și el ne asigură cheful de viață, așa că într-o societate bazată pe bani și atentă la valorile materiale și la aspectele fizice ale vieții el joacă un rol important când vine vorba de chef și de bani.

Dar cheful de viață la nivel de suflet se poate baza pe manifestarea pozitivă sau negativă a fațetelor sufletului. O exacerbare a aspectelor feminine sau masculine poate duce la violență sau la frica gata să ne supună dorințelor celorlalți. Rolul elementelor poate fi constructiv, sau putem insista să avem o fundație mai solidă, prea rigidă, gata să „înghită” fără discernământ tot ceea ce se află în jur, să curgem la vale duși de pofte, să facem totul pentru a-i domina pe ceilalți, sau să nu ne legăm corect de bunuri și de oameni, plutind pe lângă ceea ce avem nevoie. Abuz de resurse sau risipă de resurse poate veni de aici.

La nivel de suflet știm la ce suntem buni și la ce nu, dar putem ignora calea potrivită pentru o cale aparent mai strălucitoare, cu randament mai mare.

Chiar și ghizii de la nivelul sufletului, teoretic buni și luminoși, prost înțeleși, ne pot determina să abuzăm sau să renunțăm în mod inutil la aspectele fizice ale vieții.

Cum aspectele fizice sunt legate de bani, de a avea, iar cheful de viață ne împinge ușor într-o direcție sau alta, starea sufletului nostru, măsura în care îl cunoaștem, ne poate aduce în mod corect mai mult spor sau ne poate atrage în capcane.

Să nu ignorăm că sufletul se află în strânsă legătură cu corpul emoțional, deci cu emoțiile și sentimentele noastre, iar acestea sunt cele care declanșează gândurile noastre. Așa că există o legătură directă între calitatea sufletului/emoțiilor și calitatea gândurilor noastre.

https://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2017/10/silhouettewoman.jpghttps://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2017/10/silhouettewoman-150x150.jpgVlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimenteSufletul este motorul vieții și el ne asigură cheful de viață, așa că într-o societate bazată pe bani și atentă la valorile materiale și la aspectele fizice ale vieții el joacă un rol important când vine vorba de chef și de bani. Dar cheful de viață la nivel de suflet...un blog Vlad T. Popescu