Dreaming man
© Photographer: Konstantin Sutyagin | Agency: Dreamstime.com

Visele sunt informații mai mult sau mai puțin mestecate pe care le primim de la nivel de sine superior, de umbră, sau de ghid spiritual, într-o formă în care suntem pregătiți să le înțelegem, cu forme și culori, cu personaje și locuri care țin de spațiul nostru cultural, cu accente emoționale cât să pătrundă prin barierele noastre și pornind de la sistemul nostru de valori.
Nu toate sunt benefice, nu toate vin de unde am spus, mai vin vise ca forme gând, ca programe de la alții. Unele vise le apăr, unele le rezolv, iar pe altele trebuie să le ignor.
Visul poate fi o confruntare cu trecutul sau cu viitorul. Dacă rămâi fixat în trecut, te împotmolești. Dacă nu-ți protejezi viitorul, el va fi altul decât acela pe care-l aștepți! Motiv pentru care există atâtea tehnici pentru protejarea viselor, pentru programarea viselor, pentru materializarea viselor.
Visul arhetipal vine de la un nivel înalt, comun nouă, tuturor. El scoate din banal eros-ul și thanatos-ul și le dă dimensiunea vibrației noastre. Spaimele și poftele sunt cât de personificate am ajuns să ni le permitem.
Unde te conectezi? Fie la Sinele Superior, și atunci te întâlnești cu entități care te ajută, prin scenarii simbolice, sau prin energii și informații pe care tu le organizezi în scenarii simbolice, să iei cele mai bune decizii legate de misiunea personală și celelalte lecții. Sau te conectezi la Umbră și descarci, în același fel, nevoi și neputințe ale creierului ca organ și ale umbrei ca aspect al tău.
Consumi energia blocată ici și colo. Așa cum înveți în somn ce ai făcut peste zi, așa rezolvi în somn și vindeci blocajele apărute. În măsura în care nu depășesc un anumit nivel, în măsura în care este posibil. Așa cum nu înveți tot, nici nu vindeci tot în somn.
În acele momente ieși în parte din corp, structurile tale sunt “subțiate” și, în funcție de vibrația ta, pătrund și negociază cu tine entități spirituale superioare din dimensiuni superioare sau inferioare – trag de tine într-o direcție sau în alta, interesate și ele, beneficiare și ele a ceea ce faci în vis, a ceea ce vei urma să faci în trezie.
Aș insista un pic mai mult pe visele venite din umbră, cele care conțin stimularea unei pulsiuni negative, din cauză că nu am rezolvat o frică, o poftă, o ceva, care se reiau ciclic pe un palier superior (un astfel de vis devine mai intens după 21 de zile), care, când ajung să ne însoțească și ziua pot să devină triste realități dacă ne lăsăm cuceriți de pofta din vis.
Când analizăm visele animalului din noi, trebuie să le separăm de vise oarecum asemănătoare în conținut, dar venite din umbră.
Dar sunt și visele legate de structura sufletului nostru, bazate pe recunoașterea și exersarea în vis a darurilor, pe reluarea în vis a scenelor din viața ghizilor, menite să ne dea sugestii de comportament și pentru rezolvarea unor situații. De asta cânți mai întâi în vis, apoi ești capabil să o faci și pe scenă, de asta visezi personaje dintr-o epocă anume și informațiile sunt verificabile.
Este de încercat într-o meditație să urmărim și unde ne ducem în vis, care sunt etapele ieșirii din trup, cum luăm contact cu sinele superior și cum verificăm integritatea informației de acolo.

Vlad T. Popescu
Acest articol poate fi preluat fără modificări și cu precizarea sursei.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Vlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimenteterapie© Photographer: Konstantin Sutyagin | Agency: Dreamstime.com Visele sunt informații mai mult sau mai puțin mestecate pe care le primim de la nivel de sine superior, de umbră, sau de ghid spiritual, într-o formă în care suntem pregătiți să le înțelegem, cu forme și culori, cu personaje și locuri care...un blog Vlad T. Popescu