Cum nu se face o diferență între educație și învățământ, iar în vorbirea curentă este cam tot aia, nici între terapia energetică și terapia spirituală nu se mai face nici o diferență.

Sigur, la fel ca educația și învățământul, și aspectele energetice și spirituale sunt abordate oarecum în același timp, în același loc și, de cele mai multe ori, de aceeași persoană, dar asta nu înseamnă că sunt același lucru, ci doar că ele se completează, sunt utile aceluiași subiect. Încă o dată: fără a fi același lucru!

Pentru că oricum suntem într-un continuu proces de învățare, să lămurim până la capăt și cu educația și învățământul. Învățământul trebuie să-l învețe pe om să rezolve probleme de matematică, dar și în ce sens se strânge un șurub, în timp ce educația îl educă să nu scuipe pe jos, să nu înjure, să nu-și trădeze colegii cu care, eventual strânge acel șurub. De învățare țin mai toate materiile, iar de educație țin ora de dirigenție, ora de educație cetățenească, parte din orele de filosofie, de psihologie și ceva mai puțin din orele de istorie, de limba și literatura română. Desigur, și la fizică, dacă vorbim despre arderea pe rug a lui Giordano Bruno, vorbim și despre oportunitatea acestei măsuri, despre etică și morală, despre drepturile omului, despre libertatea cuvântului, dar toate aceste considerații ar putea lipsi, importantă este partea cu Soarele și Pământul…

Terapia energetică se ocupă de starea actuală a sistemului, în principiu curăță, energizează și echilibrează corpul, aspecte ale corpului, anumiți centri energetici, dar și locul în care clientul își desfășoară activitatea, îl protejează pe acesta, dar și spațiul în care se află, dezleagă și deschide drumuri, oportunități și, de cele mai multe ori, nu presupune un dialog între terapeut și client, cel mult unele instrucțiuni, de la „stați în poziția asta“, la „să beți mai multă apă, să mergeți mai mult pe jos, să mâncați mai sănătos“.

Terapia spirituală se ocupă de cauzele care au dus la starea actuală a sistemului, de identificarea și îndepărtarea greșelilor personale și/sau de neam care au apucat să se somatizeze, atât ca disfuncționalități ale corpului cât și ca erori în trăirile emoționale, mentale, spirituale.

La fel cum învățământul fără educație este inutil și chiar periculos pentru individ și pentru societate, și terapia energetică este efemeră și superficială fără terapia spirituală.

În cadrul terapiei energetice ți se face ceva, participarea clientului este minimă, dar în cadrul terapiei spirituale trebuie să faci și tu ceva, poate chiar mult mai mult decât terapeutul, care doar îți arată drumul și-ți călește un pic voința.

Se poate face și numai terapie energetică și mulți, dacă le explici, doar asta își doresc. Sunt gata să plătească oricât pentru ca terapeutul să se ocupe el de toate, iar clientul să poată să greșească în continuare fără să mai simtă durerea, fără să-l mai afecteze bolile. Trebuie să fii un client foarte bogat ca să-ți permiți așa ceva, practic trebuie să ai „omul tău“, care se ocupă numai și numai de tine, și trebuie să-ți asumi că nu faci decât să amâni partea spirituală. Bon, mai toți cred, de fapt, că pot fenta partea spirituală…

Altfel, dacă nu accepți că trebuie să te supui rigorilor terapiei spirituale, rezultatele pozitive vor dura 3-4 zile la început, apoi tot mai puțin, iar cum greșelile vor continua, somatizările se vor accentua.

Da, terapia spirituală ar putea să doară, presupune efort și ceva mai multă voință, dar fără ea problemele nu se rezolvă.

Și nici invers! Da, nu este atât de rar întâlnită situația în care omul acceptă aspectul spiritual, pentru că este susținut de aparținători, pentru că este la modă în cercul lui de prieteni, pentru că se identifică astfel cu o pătură socială pe care o apreciază, pentru că este spectaculoasă, spirituală, nobilă, dar ignoră aspectul energetic, ce fie i se pare banal, modest, lipsit de spectaculozitate, fie nu are el nici minima voință, nici răbdare.

Așa cum nu este util un om care știe că nu este frumos să înjuri, dar nu știe în ce parte se strânge șurubul, nu este util nici omul care cade în transe spirituale, vindecă din greșelile strămoșilor, cere iertare de dimineața până seara, dar nu se curăță, nu se energizează, nu se echilibrează la nivel fizic și energetic…

https://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2019/02/3_8_peisaj_TVP-1024x683.jpghttps://sfat.info.ro/wordpress/wp-content/uploads/2019/02/3_8_peisaj_TVP-e1688131684472-150x150.jpgVlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimentespiritualitate,terapie,Vlad T. PopescuCum nu se face o diferență între educație și învățământ, iar în vorbirea curentă este cam tot aia, nici între terapia energetică și terapia spirituală nu se mai face nici o diferență. Sigur, la fel ca educația și învățământul, și aspectele energetice și spirituale sunt abordate oarecum în același timp,...un blog Vlad T. Popescu