Lukasa (memory board), Mbudye Society, Luba peoples, Democratic Republic of Congo, c. 19th to 20th century, wood, beads and metal

Banca cosmică de vindecare este un element mai puțin înțeles și anevoie de utilizat de cei care nu au imaginație și care face parte din sistemul Seichim în 7 trepte.
Plimbarea prin câmpul-A, prin Cronica Akașa, prezentă și ea în multe tehnici, în multe meditații, poate rămâne pentru aceiași un moment plictisitor și inutil în care ei, nu-i așa, nu văd nimic…
Am descoperit, târziu, asta este, că o tehnică similară este folosită de mii de ani în mai multe civilizații arhaice și că lukasa (tabla/tava/planșeta memoriei) poate fi o soluție reală sau virtuală pentru cei care ”nu văd”.
Toate elementele sculptate sau adăugate pe tava din lemn au un sens, reprezintă ceva în funcție de dimensiune, poziție, ordine, material. Poate că va fi mai simplu, după ce veți încerca să vă faceți o lukasa pe o temă oarecare – eventual ceva extrem de pragmatic, cum ar fi dispunerea borcanelor de murături în cămară! 🙂 –, să vă imaginați o lukasa pe care să stocați, sculptați, modelați informația de memorat.
În plus, dacă nu furnizați altcuiva codul, dacă un bumb pe stânga înseamnă, sus, sau rece, sau nou, sau pericol ș.a.m.d., ce stocați acolo va rămâne strict secret, chiar dacă o așezați la vedere, pe raft.
Aș încerca apoi să creez o lukasa cu diverse tehnici de terapie, cu meditații, ceea ce va constitui o frumoasă viziune în viziune.
Și, nu în ultimul rând, lukasa era un sufleur pentru un rol dansat, pentru o poveste spusă în public, așa că nu aș ocoli partea de performance pentru a ajunge să stăpânesc pe deplin această tehnică, eventual să înlocuiesc cu ea banca cosmică de vindecare dacă nu reușisem să lucrez cu ea.
Apoi… practic nu mai sunt limite în a imagina palatul lui Simonides din Ceos, acel loci cumva identic, dar deja virtual.

Bibliografie
This ancient mnemonic technique builds a palace of memory


A lukasa memory board. Courtesy Brooklyn Museum/Wikimedia

Vlad T. PopescuSpiritualitate, cursuri, evenimentecultura,spiritualitateLukasa (memory board), Mbudye Society, Luba peoples, Democratic Republic of Congo, c. 19th to 20th century, wood, beads and metal Banca cosmică de vindecare este un element mai puțin înțeles și anevoie de utilizat de cei care nu au imaginație și care face parte din sistemul Seichim în 7 trepte. Plimbarea...un blog Vlad T. Popescu