Încă se mai găsesc pe piață ingredientele, durează cam 3 ore, ies cam 7-8 borcane de 800 g, în funcție de cât scad legumele la curățat… Rețeta este vegetariană, peste iarnă se poate consuma ca atare, în loc de zacuscă, sau ca garnitură la pește, mai ales, dar și la orice altceva. (Eu pun și peste orez fiert simplu…)
1 kg morcovi rași
1 kg ceapă solzișori
și următoarele tăiate cubulețe
1 kg ardei gras
1 kg gogoșari
1 kg gogonele (mie astea îmi plac și pun mai multe!)
Se fierbe: 1/2 l oțet, 3/4 l apă, 1/4 kg zahăr, 1 lingură sare. Când fierbe amestecul, se pun zarvaturile tăiate și se clocotesc 15-20 minute, până se înmoaie. Se strecoară și se pun la răcit.

Se face maioneză din 400 g muștar și 1/2 l ulei.
3/4 din maioneză se amestecă cu legumele, restul se pune deasupra în borcane să acopere bine amestecul.
Nu se pasteurizează!
E gata! Poftă bună!

Vlad T. PopescuBlog sare și fumhalealăÎncă se mai găsesc pe piață ingredientele, durează cam 3 ore, ies cam 7-8 borcane de 800 g, în funcție de cât scad legumele la curățat... Rețeta este vegetariană, peste iarnă se poate consuma ca atare, în loc de zacuscă, sau ca garnitură la pește, mai ales, dar și...un blog Vlad T. Popescu