Din ce în ce mai mulți oameni preocupați de dezvoltarea lor personală și spirituală abordează domeniul interpretării mandalei numerologice, al e-mandalei cum am început să-i spun. În sprijinul celor aflați la început de drum, sau al celor care de abia se interesează ce și cum cu mandalele, iată foarte, foarte pe scurt câteva elemente legate de semnificația numerelor (și a culorilor prin care sunt reprezentate în aceste e-mandale). Ele sunt și nu sunt chiar aceleași în mandala zilei, a unei date, și în mandala unui nume, propriu sau comun.

Mandala zilei de naștere

În funcție de poziția numărului, a culorii, în mandală, semnificația trebuie amendată cu rostul acelei poziții – uneori se referă la calități, alteori la defecte, uneori este vorba de timp și de evenimente, alteori de moștenirea venită din trecuturi mai apropiate sau mai îndepărtate. Poate fi vorba de cum relaționăm cu ceilalți, ce impresie lăsăm la intrarea în cameră și ce amintire au ceilalți despre noi după ce am plecat. Infinit de multe alte detalii despre corpul nostru, despre activitățile noastre, despre…
Este numai un prim pas, o să revin cu semnificația pentru ziua curentă.

Număr Culoare Asociat cu
0 Perfecțiunea, întregul.
1 Originea: dă viața, ia viața. Întrebări: Pot să nu fac abuz de sex? Pot să am grijă de viața altora? Pot să mă abțin de la a lua viața altora? În corp: circulația, sângele, aparatul uro-genital. În nume: charisma personală, seducția. Meserie: medic.
2 Autoritatea: cuvântul ca ordin și ca rugăciune, relația ierarhică. Întrebări: Pot să dau și să respect ordinele? Am încredere în puterea rugăciunii mele? Accept intermediarul între mine și șeful suprem? În corp: inima. În nume: putere, autoritate. Meserie: militar, preot, autoritate publică.
3 Iubirea: egalitatea a tot ceea ce poartă scânteia vieții, compasiunea. Întrebări: Pot să-mi deschid sufletul către tot ce este viu? Mă iubesc pe mine și pe ceilalți? În corp: sistemul imunitar. În nume: capacitatea de a-i însufleți pe ceilalți. Meserie: consilier, protejarea naturii.
4 Materia: pământul, banii, truda corpului, călătoria, construcția. Întrebări: Sunt leneș? Mă pot apropia de elementul pământ? Pot dărui altora din munca mea? În corp: sistemul osos. În nume: rezistența fizică. Meserie: economist, constructor, arhitect, ghid turistic, agricultor, întreprinzător.
5 Căderea: comunicarea indirectă, posesia. Întrebări: Pot să nu mai stau izolat și deprimat? Pot să comunic la distanță, pot să-mi fac auzit cuvântul? Pot să nu fiu excesiv de teritorial? În corp: tiroida. În nume: izolare, superioritate, inaccesibilitate. Meserii: orice legat de carte, de apărarea unei cauze, artele care nu presupun contact direct cu publicul.
6 Entuziasmul: comunicarea directă, veselia. Întrebări: Pot să mă sui pe scenă? Pot să fiu exemplu pentru ceilalți? Pot să le vând ideile mele? În corp: gura, nasul, urechile. În nume: păunul care atrage privirile, superficialitate. Meserii: teatru, politică, publicitate, vânzări.
7 Inteligența: învăț și-i învăț pe ceilalți. Întrebări: Pot să nu țin cunoașterea doar pentru mine? Pot să nu fac abuz de sex? Pot să nu-i manipulez pe ceilalți? În corp: creierul, hipofiza. În nume: inteligența. Meserii: orice activitate intelectuală.
8 Puterea: îi vindec pe ceilalți și le dau de mâncare. Întrebări: Pot să nu fac abuz de puterile mele? Pot să nu exagerez cu mâncarea și băutura? Pot să-mi asum întâlnirea cu oamenii bolnavi? În corp: sistemul digestiv și pielea. În nume: salvatorul. Meserii: medic (mai ales specializări legate de sistemul digestiv), bucătar, farmacist, terapii energetice.
9 Intuiția: meditația și ghizii spirituali. Întrebare: Pot să mă dedic cu totul evoluției mele spirituale? În corp: capul în ansamblu, chakra coroană. În nume: intuiția și evoluția spirituală. Meserii: orice oferă suficient de mult timp dedicat evoluției spirituale.

Bibliografie
Așa a apărut interpretarea mandalelor
Mandala, arhitectura sacră

Vlad T. Popescu
Acest articol poate fi preluat fără modificări și cu precizarea sursei.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

Vlad T. Popescue-Mandala și numerologie altfele-mandala,spiritualitateDin ce în ce mai mulți oameni preocupați de dezvoltarea lor personală și spirituală abordează domeniul interpretării mandalei numerologice, al e-mandalei cum am început să-i spun. În sprijinul celor aflați la început de drum, sau al celor care de abia se interesează ce și cum cu mandalele, iată foarte,...un blog Vlad T. Popescu